Læse mere om Wood Step og deres bæredygtige løsninger her: woodstep.dk

Endnu et bæredygtigt år i byggebranchen

Dette indlæg er leveret af PEFC Danmark.

Foråret var knapt startet, og træerne var endnu ikke sprunget ud, da PEFC deltog på BYGGERI’18 messen.

PEFC Danmark satte fokus på vigtigheden i at plante træer til fremtidens byggeri, og derfor gav vi de besøgende mulighed for at donere et ”træ til fremtidens byggeri”. Det blev til omkring 300 træer, som PEFC plantede i maj måned i en PEFC-certificeret skov i Ry. Træerne har haft en hård start på livet grundet den meget varme sommer, men med kærlig pleje fra skovejeren, håber vi på, at de alle kommer godt igennem det første år.

BYGGERI’18 var en messe i bæredygtighedens tegn, og med et rekordstort antal nominerede til klimapriser indtog WOOD STEP A/S førstepladsen med deres 100 % PEFC-certificerede trappe og Energi-prisen for deres loftstrappeløsning Polar Step og Polar Topkarm.

Nye muligheder for bæredygtighed i byggebranchen

De fleste byggecentre er i dag PEFC-certificerede og kan levere til DGNB byggerier, Svanemærkede byggeri, offentlige udbydere samt mange andre, der stiller krav til bæredygtighed.

I 2018 blev det første byggecenter PEFC-certificeret gennem en gruppeordning. En gruppeordning er for virksomheder, der har en årlig omsætning på under kr. 60 millioner og har under 50 fuldtidsansatte. Det giver branchen mulighed for at levere endnu flere bæredygtige produkter til branchen.

PEFC’s generalforsamling – Lovgivning, markedskrav og bæredygtighed!

Her kan du læse mere omkring en bæredygtig leverandørs erfaringer: You Tube

Et tema som har berørt hele branchen i 2018, hvor Miljøstyrelsen sendte mere end 3.000 breve ud til virksomheder, der har importeret træ til det europæiske marked. På generalforsamlingen havde PEFC inviteret forskellige aktører til at komme med inputs til, hvordan branchen kan bidrage til både lovlighed, men også bæredygtighed, som f.eks. at være PEFC-certificeret.

Vær med til at sætte bæredygtighed på dagsordenen

Det var en stor fornøjelse at se virksomheder på BYGGERI’18 bruge PEFC-logoet, og deres engagement i bæredygtighed. I 2018 valgte endnu en række virksomheder at blive PEFC-certificerede, og er dermed blevet en bæredygtig leverandør til de danske byggecentre.

Vil du støtte PEFC Danmarks arbejde i 2019?

Danske Byggecentre er, som medlemmer af PEFC Danmark, aktivt med til at støtte bæredygtigt skovbrug og har indflydelse på PEFC Danmarks arbejde. Vi takker alle de brancheforeninger og virksomheder, der i 2018 har støttet op om vores arbejde.

Se vores medlemmer her: www.pefc.dk.

Som privatperson har du mulighed for at støtte PEFC med et ”Støttemedlemskab”. De første medlemmer har allerede fået et livslangt medlemskab, og du kan blive den næste. Det koster 100 kr. Skriv til ns@pefc.dk for mere information herom.

Vi står sammen – Human of the forests

PEFC står sammen om at skabe en bæredygtig fremtid, og vigtigst af alt er de dyr, mennesker og planter, der lever i og af skoven.

PEFC’s Fotokonkurrence 2018 – vinderne er…

Vi har modtaget over 12.000 fantastiske billeder på verdensplan ved PEFC’s Fotokonkurrence 2018, og nu er dette års vindere af den danske og den internationale Fotokonkurrence fundet.

Du kan læse meget mere om vinderbillederne på www.pefc.dk, hvor du også kan se mere om vores arbejde for en bæredygtig fremtid.

Et stort tak skal lyde til Davidsen, der har sponsoreret et gavekort til en Davidsen butik på kr. 1.000,-.

PEFC Week

Dette års PEFC Week, hvor medarbejdere fra alle PEFC-repræsenterede lande mødes for at drøfte fremtiden og for at inspirere hinanden til at skabe en mere bæredygtig fremtid, er veloverstået.

Dette års PEFC Week blev afholdt i Geneve i Schweiz og nogle af fokusområderne, der blev snakket om på mødet var FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig fremtid. Vidste du, at PEFC er med til at understøtte, at alle 17 mål kan blive indfriet inden år 2030? Du kan læse mere her.