Sikkerhedsstyrelsen overtager markedskontrollen af byggevarer

Den 1. december overgik markedskontrol af byggevare fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen til Sikkerhedsstyrelsen i Esbjerg. I den forbindelse har Danske Byggecentre sammen med flere interessenter fra byggevarebranchen været til ”innovationsdage” omkring markedsovervågning af byggevarer afholdt af Sikkerhedsstyrelsen.

Innovationsdagene fungerede som et første møde med Sikkerhedsstyrelsen for byggeriets parter. Formålet med dagene var at udvikle innovative, konkrete redskaber og metoder, som kan bruges til en tidssvarende og fremtidssikret overvågning af byggevarer.

Under innovationsdagene var det utrolig vigtigt for branchens parter, at Sikkerhedsstyrelsen forstod, at dialog med os var et af de bedste redskaber styrelsen kunne benytte sig af. Det er folk fra branchen, der sidder med fingeren på pulsen, og det er os, der har det største kendskab til hvilke byggevarer, der vil være mest relevant at foretage kontrol af.

Efterfølgende har vi fra Danske Byggecentre besøgt Sikkerhedsstyrelsen på tomandshånd for at forklare, hvordan vi ser markedskontrollerne forløber bedst, og hvordan vi kan hjælpe styrelsen bedst. Ude hos vores medlemsforretninger bliver der langet et utal af byggevarer over disken, både til professionelle og til private forbrugere, og det er derfor utrolig vigtigt for os at have et godt samarbejde med den myndighed, der står for markedskontrollen. Vi ser frem til et godt samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen fremadrettet.